Achtste finales wk dames | Bookmakers

Achtste finales wk dames | Bookmakers

De groepsfase zit er nu officieel op. We hebben afscheid moeten nemen van zestien teams en gaan met de overige zestien door naar de achtste finale. Een aantal usual suspects zitten er tussen maar we hebben ook enkele verrassingen. Zo zijn de Zuid-Afrikaanse en Jamaicaanse dames opvallende namen. Zuid Afrika zien we ten koste van Italië in de achtste finale alwaar Jamaica concurrent Brazilië wist af te troeven. Van zaterdag tot en met dinsdag worden dagelijks twee achtste finales gespeeld. 

Voor weddenschappen op de achtste finales van het WK dames ga je naar een Nederlands casino met vergunning. De onderstaande aanbieders hebben een geweldig bookmakers gedeelte op hun site.

Achtste finales: 07:00 Zwitserland – Spanje

Om 7.00 trappen Zwitserland en Spanje in het Eden Park af voor de eerste achtste finale. Zwitserland komt vanuit groep A alwaar het zich als groepshoofd plaatste. De ploeg behaalde vijf punten. In de openingswedstrijd werd er gewonnen van de Filipijnen. Tegen Noorwegen en Nieuw-Zeeland kwamen de Zwitsers niet verder dan een 0-0 gelijkspel. 

Spanje komt vanuit groep B, waar het van Costa Rica en Zambia won. De laatste wedstrijd tegen Japan werd met 4-0 verloren. Een kleine schok voor het op papier sterk ogende Spanje. Desalniettemin staat Spanje in de achtste finale en hebben ze de favorietenrol voor deze wedstrijd te pakken. 

Zwitserland en Spanje stonden in het verleden zeven keer tegenover elkaar. Zes wedstrijden werden gespeeld in een kwalificatie voor een Europees kampioenschap. In 2019 stonden ze tegenover elkaar in de Algarve Cup. Spanje won drie wedstrijden in de kwalificatie voor Europese kampioenschappen. Zwitserland wist twee wedstrijden te winnen en één keer eindigde het gelijk. De laatste ontmoeting in 2019 eindigde in 0-2 voor Spanje. Hermoso opende de score voor de Spanjaarden. In de tweede helft schoot Melanie Müller de bal achter eigen keepster Thalmann. 

De bookmakers wijzen voor zaterdag Spanje als overduidelijke favoriet aan. Je krijgt bij een overwinning van de ploeg van Vilda 1.37 keer je inzet terug. Een overwinning binnen 90 minuten van de Zwitsers betaalt negen keer je inzet uit. Een gelijkspel, en dus verlenging, heeft een quotering van 4.7. 

Achtste finales: 10:00 Japan – Noorwegen 

Japan had een perfecte groepsfase. De ploeg behaalde negen punten uit drie wedstrijden waarin elf treffers werden gescoord en de ploeg geen enkel doelpunt tegen kreeg. Hinata Miyazawa is op dit moment de topscorer van het toernooi met 4 treffers in drie gespeelde wedstrijden. 

Noorwegen kroop op haar beurt door het oog van de naald en mocht op doelsaldo de plek bij de laatste zestien innemen. Dit ticket gaat ten koste van Nieuw-Zeeland. De Noren zullen daarom niet massaal worden aangemoedigd komende zaterdag door de thuisfans in het Eden Park in Auckland. In de laatste groepswedstrijd won Noorwegen met 6-0 van de Filipijnen en deden ze wat ze moesten doen, winnen van de op papier zwakkere tegenstander. Echter waren ze afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd. De 0-0 tussen Zwitserland en Nieuw-Zeeland zorgde voor de plaats van de Noren, dat in één wedstrijd de misstappen van de eerste twee wedstrijden wist te zetten, ook kwam er wat geluk om de hoek kijken. 

Japan en Noorwegen stonden al enkele keren tegenover elkaar. De eerste ontmoeting was op de Olympische Spelen van 1996. Daar won Noorwegen met 4-0. Dezelfde cijfers stonden er na 90 minuten op het scorebord drie jaar later tijdens het WK van ‘99. In groep C stonden beide landen in de derde wedstrijd in Chicago tegenover elkaar. Noorwegen kwam uiteindelijk tot de halve finale, waar van China werd verloren. Japan strandde in de groepsfase. In 2008 won Japan voor het eerst een wedstrijd tegen Noorwegen. Dat was tijdens de Olympische Spelen in Peking. Op de Algarve Cup won Japan drie van de vier ontmoetingen. Noorwegen wist één keer tijdens de Algarve Cup van Japan te winnen. De laatste wedstrijd dateert uit 2018 toen Japan een vriendschappelijk treffen met 4-1 won. 

Wedden op deze wedstrijd

Het kan zaterdag zomaar een schitterende wedstrijd worden waarin Noorwegen tot leven komt. De ploeg zit in een stijgende lijn en haalt veel vertrouwen uit de plaatsing voor de knock-out. Japan is echter op papier de favoriet. Jack’s geeft de Japanners een quotering van 1.8. Noorwegen betaalt 4.6 keer je inzet uit. Een gelijkspel na 90 minuten keert 3.55 maal iedere euro uit. 

Het eindigt na 90 minuten gelijk en beide teams komen tot scoren heeft een odd van 5. 

Weten Ueki Riko en Ada Hegerberg beide voor hun team te treffen, dan staat daar een quotering van 9.5 tegenover. 

bet365 banner breed

Author: Richard Lee