Ajax – AEK Athene | Wedden op Ajax

Ajax - AEK Athene | Wedden op Ajax

Komende donderdag staat er voor de Amsterdammers de belangrijkste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Alleen bij winst heeft Ajax nog zicht op een Europese overwintering. Een gelijkspel of een verliespartij levert AEK de derde plaats in de groep op. Marseille en Brighton zullen gezamenlijk uitvechten wie er groepshoofd zal worden. 

Lukt het Ajax niet om te overwinteren dan zou dit voor het eerst sinds het seizoen 2017-2018 zijn. In dat seizoen lukte het Ajax in de play-offwedstrijd tegen Rosenborg niet om in de Europa League groepsfase te komen. Inmiddels is er een derde Europese toernooi bij gekomen dat voor de Amsterdammers dit seizoen de laatste overwinteringsstrohalm kan bieden. Bij een overwinning op AEK stroomt Ajax door in de Conference League. 

Ajax won afgelopen weekend van Sparta. Een taaie wedstrijd. In de eerste helft wist Ajax twee keer te treffen. Na rust speelde Sparta een goede wedstrijd en raakte Ajax de grip kwijt. De treffer van Camiel Neghli zorgde ervoor dat de Amsterdammers in sommige delen van de wedstrijd het lastig kregen. Brobbey en Bergwijn werden gewisseld, mogelijk ook met het oog op donderdag.

AEK speelde afgelopen weekend niet tegen Panetolikos in de Griekse competitie. De wedstrijd is uitgesteld. De focus voor de ploeg uit Athene is dus volledig gericht op het duel in Amsterdam tegen Ajax. Ajax en AEK Athene stonden in het verleden vijf keer eerder tegenover elkaar. Viermaal won Ajax. De wedstrijd enkele weken geleden in Athene was de eerste wedstrijd waarin de punten werden verdeeld. Ajax verloor nog nooit van de Grieken. 

Wedden op Ajax – AEK Athene

De bookmakers zien Ajax nog altijd als de favoriet voor de overwinning. De thuisploeg levert een verdubbeling van je inzet op bij een gokje via Jack’s. AEK Athene heeft een quotering van 3.55 toebedeeld gekregen en een gelijkspel levert 3.95 keer iedere euro op. 

Ajax kreeg in de laatste vier wedstrijden tegentreffers, echter is AEK geen gemakkelijk scorende ploeg blijkt uit de laatste wedstrijden. De verwachting is dat de Amsterdammers zullen aanvallen en het spel willen maken. Er moet immers gewonnen worden. AEK kan gokken op een gelijkspelletje. De weddenschap waarin beide teams scoren is favoriet en levert anderhalf maal je inzet op. 

Een weddenschap waarin je Ajax laat winnen, beide teams laat scoren en Brian Brobbey als doelpuntenmaker uitkiest, keert een kleine vervijfvoudiging (4.90) van je inzet op. Bergwijn was afgelopen weekend trefzeker, hij heeft 2.9 achter zijn naam staan wanneer hij weet te treffen tegen de Grieken. 

Aan de kant van Athene is Sergio Araujo de favoriet voor een treffer met een quotering van 2.7. De topscorer dit seizoen is echter Steven Zuber. De linksbuiten scoorde 4 treffers en gaf 2 assists in de Griekse competitie. In de kwalificatie voor de Champions League was hij ook trefzeker. In de Europa League staat hij echter nog droog. 

Author: Richard Lee