Ajax – Sparta | Beste bookmakers

Ajax - Sparta | Beste bookmakers

In Nijmegen won Ajax afgelopen weekend het eerste uitduel sinds afgelopen mei. In Groningen wonnen de Amsterdammers destijds met 2-3. In Nijmegen eindigde het in 1-2. Met de hakken over de sloot werden de drie punten gepakt. Belangrijke punten voor de ploeg die de aansluiting probeert te vinden. 

RKC

Afgelopen woensdag werden de resterende zes minuten gespeeld in de wedstrijd tegen RKC. De wedstrijd werd destijds gestaakt na de botsing tussen Brian Brobbey en RKC-keeper Etienne Vaessen waarbij de doelman gereanimeerd moest worden. Op 30 september waren het zeer angstige beelden. Gelukkigerwijs herstelde Vaessen snel en stond hij medio november weer onder de lat. Brobbey en Vaessen hielden in de tussentijd contact en woensdag zorgde het weerzien van beide spelers op het veld voor mooie beelden. 

Voor de Amsterdammers was het echter wel zaak om de resterende zes minuten de 2-3 voorsprong vast te houden. Dit lukte waardoor de Ajax nu op de zesde positie staat. De weg naar boven is nog zeer lang en het lek is nog niet boven maar het rechterrijtje en de degradatiestreep zijn voorlopig even uit het zicht. 

Ajax – Sparta

Komende zaterdag staat een duel tegen Sparta Rotterdam op het programma in de Johan Cruijff Arena. Sparta staat op doelsaldo op de zevende plek maar heeft, evenals Ajax, 21 punten uit veertien duels. De wedstrijd is dus een rechtstreekse strijd om de zesde positie. 

Sparta heeft het over het algemeen moeilijk in Amsterdam en tegen Ajax. De laatste overwinning van de Spartanen dateert uit het seizoen 2008-2009 waar het op het Kasteel in een verrassende 4-0 eindigde. Twee seizoenen eerder lukte het Sparta ook om van Ajax te winnen in Rotterdam, toen met 3-0. 

Voor de laatste overwinning in Amsterdam moeten we terug naar het seizoen 1989-1990 toen Aron Winter na 6 minuten in de Meer Ajax op voorsprong zette. Sparta kwam al snel via Gerald Sandel op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde Edwin Vurens de 1-2 voor de Spartanen binnen. 

In totaal speelde Ajax 65 wedstrijden tegen Sparta in Amsterdam. Daarvan werden 48 wedstrijden gewonnen. Sparta nam vijf keer de punten mee naar Rotterdam. Twaalf maal eindigde het gelijk. In 2009/2010 nam Sparta voor het laatst één punt mee naar Rotterdam toen het in de ArenA in de brilstand eindigde. 

Wedden op Ajax – Sparta

Voor komende zaterdag zijn de Amsterdammers bij de bookmakers de favorieten voor de overwinning. Je krijgt bij Jack’s slechts 1.37 keer je inzet terug. Gezien het spel tegen de Nijmegenaren afgelopen zondag is dat een riskante odd. Het volle vertrouwen in een overwinning van Ajax is natuurlijk te combineren met andere Eredivisie-wedstrijden komend weekend om de odds op te krikken. 

Je kunt eventueel Ajax laten winnen en Berghuis laten scoren. Een goal van Steven Berghuis in combinatie met een overwinning van Ajax betaalt 3.15 keer iedere euro uit. 

Een gelijkspel heeft een quotering van 5.4, een overwinning van Sparta keert 8 maal iedere euro uit. Heb je vertrouwen in de Rotterdammers dan kun je eventueel een gokje wagen op een dubbele kans met X of 2. Jack’s keert hiervoor 3.15 keer iedere ingezette euro uit. 

Bij verschillende Nederlandse casino’s kun je wedden op Ajax. De volgende aanbieders hebben een goede naam.

Author: Richard Lee