Borussia Mönchengladbach – Bayern München

Borussia Mönchengladbach - Bayern München

In de derde speelronde van de Bundesliga speelt Borussia Mönchengladbach tegen Bayern München. Een wedstrijd die op papier relatief eenvoudig door de Zuid-Duitsers gewonnen zou moeten worden. Niets is minder waar. Mönchengladbach wist in de afgelopen jaren vaak een resultaat tegen die Rekordmeister neer te zetten. 

Angstgegner

Mönchengladbach is de ware angstgegner van Bayern München geworden. In de afgelopen tien jaar stonden beide ploegen twintig keer tegenover elkaar. In deze jaren won Bayern München zeven wedstrijden, speelden beide ploegen vier keer gelijk en wonnen die Fohlen negen duels. Ter vergelijking, tegen Borussia Dortmund speelde Bayern in hetzelfde tijdsbestek 31 wedstrijden. Daarvan won Bayern er 22, speelde er 2 gelijk en wist Dortmund zeven keer de volle buit te pakken.

Geen enkele andere Duitse club maakte het Bayern zo lastig in de afgelopen tien jaar als Borussia Mönchengladbach. De ergste klap kreeg Bayern in de 2e ronde van de DFB Pokal in 2021 toen ze met 5-0 werden verslagen. Bayern deelde zelf enkele maanden eerder in München nog een 6-0 aan die Fohlen uit. Vooral in het Borussia-Park heeft Bayern het lastig. De laatste uit-overwinning was op 2 maart 2019 toen het met 1-5 won. 

Rivaliteit

De rivaliteit tussen beide ploegen gaat terug richting de jaren 70. Mönchengladbach en Bayern München verdeelden de titels en vochten vaak om het kampioenschap. In ‘70, ‘71, ‘75, ‘76 en ‘77 wonnen die Fohlen de titel. In ‘72, ‘73, ‘74 was dat Bayern. 1. FC Köln en HSV sloten de jaren ‘70 af met titels. Inmiddels geeft Mönchengladbach de strijd om de titel vaak al vroeg in het seizoen op. Het stokje om met Bayern te vechten om de titel is overgegeven aan Borussia Dortmund. De afgelopen seizoenen schommelde Borussia Mönchengladbach tussen de onderkant van het linkerrijtje en de bovenkant van het rechterrijtje aan het einde van het seizoen. 

Bayern opende het huidige seizoen naar verwachting met 6 uit 2 door Werder Bremen en FC Augsburg te verslaan. Mönchengladbach kende een moeilijke start met een 4-4 gelijkspel in Augsburg, alwaar een winstpunt in de laatste slotseconden werd behaald door een penalty, en een 0-3 nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Het is voor de bookmakers dan ook een gemakkelijke keuze om Bayern tot favoriet te benoemen. 

Wedden op Borussia Mönchengladbach – Bayern München

Bayern München levert je bij een overwinning 1.36 maal je inzet op bij Jack’s. Een overwinning van Die Fohlen in het eigen Borussia Park heeft een quotering van 7.5 gekregen. Een gelijkspel tussen beide ploegen heeft een odd van 6.1. 

Een veiligere optie op Gladbach is de dubbele kans waarbij je 1 of x zet. Dit resultaat heeft een odd van 3.3. 

Een zeer riskante weddenschap is gokken op een uitslag, dit risico wordt dan wel weer goed beloond. Weet Mönchengladbach wederom te verrassen en Bayern München met 2-1 de bus in te sturen, keert Jack’s daar 21 keer iedere ingezette euro voor uit. 

Bij de volgende Nederlandse casino’s online kun je veilig een weddenschap plaatsen.

Author: Richard Lee