Diefstal TOTO-loten leidt tot veroordeling

TOTO-formulieren gestolen, straf blijft staan

Een inwoner van Den Haag, 30 jaar oud, is recentelijk veroordeeld voor een reeks misdrijven, waaronder de diefstal van TOTO-loterijloten. Deze diefstallen vonden plaats in verschillende supermarkten over een periode van vijf maanden, van maart tot augustus 2023.

De totale waarde van de gestolen loten wordt geschat op bijna €10.000. De man pleegde deze diefstallen in TOTO-verkooppunten binnen supermarkten gelegen in Westland, Hoek van Holland en Den Haag.

Diefstal TOTO-loten krijgt gewelddadige wending

Het patroon van diefstallen kende een gewelddadige wending toen de man een winkelmedewerker aanviel tijdens een van zijn diefstallen. Dit incident resulteerde in een verwonding aan de hand van het slachtoffer. De dader, die tijdens de rechtszaak berouw toonde, verklaarde dat financiële problemen hem tot deze daden hadden aangezet. Hij deelde mee dat hij worstelde met onbetrouwbare opdrachtgevers en financiële tekorten.

Naast diefstal TOTO-loten ook andere delicten

Naast de loterijdiefstallen werd de man ook betrokken bij andere delicten zoals het tanken zonder te betalen en het gebruik van valse kentekenplaten. Deze feiten werden ondersteund door camerabeelden van benzinestations. Uiteindelijk kreeg hij een straf van 180 dagen opgelegd, waarvan 125 voorwaardelijk, en een taakstraf van 120 uur. De man, die inmiddels een positieve wending aan zijn leven heeft gegeven, vertelde tijdens de rechtszaak over zijn voornemen om te trouwen en over zijn nieuwe baan.

Author: Richard Lee