Halve finale lonkt voor van Gerwen

Dart Kejuaraan Eropa 2022 |  Berita

Ook in de achtste finale tegen Stephen Bunting was van Gerwen foutloos. Hij stond dit wereldkampioenschap nog geen set af in zijn eerste drie wedstrijden. Ook de cijfers tegen The Bullet waren goed. 99.8 gemiddeld en een finish percentage van 44.44. Van Gerwen heeft, naar alle waarschijnlijkheid, nog een extra versnelling in petto. We weten waar de Vlijmenaar toe in staat is.

Kwartfinale

In de kwartfinale, op nieuwjaarsdag, speelt van Gerwen een wedstrijd tegen Scott Williams en daarmee ook tegen het publiek. De Engelsman uit Boston is publieksfavoriet geworden onder meer door zijn wedstrijd tegen Martin Schindler, zijn no-look 180 en zijn 170 finish in de wedstrijd tegen Damon Heta. Van Gerwen en Williams stonden in september voor het laatst tegenover elkaar in de Players Championship in Barnsley. Van Gerwen won de 16e finale met 2-6.

Michael van Gerwen is ook in deze wedstrijd flink de favoriet voor een plaats bij de laatste vier. De enige Nederlander die overgebleven is heeft een odd van 1.11 keer je inzet. Weet Scott Williams te verrassen dan krijg je 6.5 maal iedere ingezette euro. Een feilloze van Gerwen die wederom geen set weet af te staan heeft een quotering van 3.5.

De andere spelers

De zes andere overgebleven spelers mogen ook op nieuwjaarsdag in actie komen. Chris Dobey neemt het op tegen Rob Cross, Luke Littler speelt tegen Brendan Dolan. Luke Humphries neemt het op tegen Dave Chisnall. De winnaar van de laatste wedstrijd speelt tegen van Gerwen.

Dit wereldkampioenschap heeft zich ontvouwd tot een bijzonder toernooi. Alleen Michael van Gerwen is nog overgebleven als een op voorhand verwachtte titelkandidaat. Daarnaast zijn Luke Littler en Scott Williams ontpopt tot mondiale bekendheden in de dartswereld terwijl vóór dit wereldkampioenschap de meesten nog nooit van hen hadden gehoord.

Van Gerwen is veruit de favoriet voor zijn vierde wereldtitel met een quotering van 2.36 maal je inzet. Luke Littler heeft een odd van 4.25 achter zijn naam staan. Vorig jaar zagen we in de finale een 9-darter. Je kunt er nu voor kiezen om iedere wedstrijd in te zetten met de kans op een perfecte leg. Wordt er in de 7 gespeelde wedstrijden ten minste één keer een negendarter gegooid dan krijg je 3.25 keer je inzet terug.

Wedden op darten doe je bij voorkeur bij een Nederlands casino met een vergunning van de kansspelautoriteit. De volgende aanbieders zijn een veilige keuze.

Author: Richard Lee