Michael van Gerwen en de bookmakers

Grand slam dart 2022 |  Berita

Michael van Gerwen start aanstaande dinsdag, 19 december, met zijn jacht op de vierde wereldtitel. De drievoudige wereldkampioen neemt het in de tweede ronde op tegen Keane Barry. De wedstrijd is de laatste partij van de avond en staat vooralsnog gepland om 23.10 Nederlandse tijd.

Afhankelijk van de wedstrijden daarvoor kan de wedstrijd iets eerder of later beginnen. De wedstrijd zal worden gespeeld in het Alexandra Palace in Londen en is live te zien op betaalzender Viaplay. 

Wil je gaan wedden dan doe je dit bij een legaal Nederlands casino. Bij de volgende aanbieders kun je goed wedden op darts.

Tegenstanders Michael van Gerwen

De Ier Keane Barry speelde in de eerste ronde tegen de Filipijn Reynaldo Rivera. De Ier was met 3-1 in sets te sterk. In de wedstrijd wist Barry slechts één keer de maximale score te gooien en was het gemiddelde 86.68. De Shanghai 20 (120) was de hoogste checkout van Barry. Dit zijn niet de cijfers waar van Gerwen wakker van ligt. Toch mag van Gerwen niet achterover leunen, de eerste wedstrijd in “The Palace” is altijd de lastigste, ongeacht de kwaliteit van de tegenstander.   

De Vlijmenaar stroomt als nummer 2 van de wereld in de tweede ronde in en zit in een gunstig deel van het bracket. In de derde ronde krijgt Michael van Gerwen mogelijk te maken met Kim Huybrechts. Van den Bergh en Stephen Bunting zijn de twee andere geplaatste spelers in dit kwart van het schema. Op papier geen grote problemen. 

Tegen Keane Barry speelde van Gerwen twee eerdere wedstrijden. Beide wedstrijden waren tijdens Eurotour wedstrijden. Van Gerwen won met 6-4 en 6-2. Het gemiddelde van MvG lag in de wedstrijd in 2022 hoger dan 101 punten.

Michael van Gerwen en de bookmakers

Ook voor komende dinsdag is de Nederlander torenhoge favoriet om door te gaan. Jack’s betaalt dan ook slechts 1.08 keer je inzet uit bij een overwinning van de Brabander. Een Ierse stunt keert 8 maal je inzet uit. Weet van Gerwen in de wedstrijd te winnen, de hoogste uitgooi te maken en de meeste 180’ers te gooien, dan heeft dat een odd van 1.91. Een mooie quotering in combinatie met andere dartwedstrijden op dinsdag. 

De kans is zeer klein, maar desalniettemin een mooie quotering is een gokje op een negendarter van van Gerwen. Weet van Gerwen de perfecte leg al in de eerste wedstrijd dit wereldkampioenschap te gooien, dan staat daar 29 keer iedere ingezette euro tegenover. Meer dan 4.5 keer de maximale score door MvG betaalt 2.2 keer je inzet uit. 

Author: Richard Lee