Nederland – Griekenland | Bookmakers

Nederland - Griekenland | Bookmakers

Aanstaande donderdag staat Oranje tegenover Griekenland in Groep B van de EK kwalificatie. De wedstrijd zal worden gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Zondag wordt de interlandweek afgesloten in het Aviva Stadion in Dublin. 

Beide wedstrijden moeten gewonnen worden door Oranje om een gunstige positie in te nemen voor de tweede plaats. Met drie punten uit twee wedstrijden is alles nog mogelijk voor Nederland. De directe ontmoeting met de Grieken en de Ieren zijn hierin van cruciaal belang. Frankrijk lijkt met 12 uit 4 een maatje te groot in de groep. Griekenland, Ierland en Nederland strijden om het tweede ticket voor Duitsland 2024. Gibraltar completeert de groep maar speelt niet om de knikkers. 

Koeman kan niet met een gerust hart uitkijken naar komende donderdag. De laatste interlands waren niet goed. In de kwalificatie werd van Frankrijk met 4-0 verloren. Van Gibraltar werd in maart met, slechts, 3-0 gewonnen. In de Nations League in juni verloor Oranje de halve finale van Kroatië en werd later de troostfinale tegen Italië in de verlenging verloren.

Blessures

Daarnaast stroomt de blessurebank vol. Bijlow was de eerste optie onder de lat maar kampt met een polsblessure. In de verdediging zijn Timber en Botman geblesseerd. De Ligt zit inmiddels op de bank in München en Van Dijk bevindt zich op het randje van een schorsing. Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Micky van de Ven debuteren daarom in de voorselectie van het Nederlands elftal. Aké schuift waarschijnlijk naar het centrum. 

In de aanval ontbreken Bergwijn en Depay wegens blessures. 

Daarnaast werd de laatste ontmoeting tegen de Grieken verloren. In het oefeninterland in 2016 eindigde het in Eindhoven 1-2. Binnen het kwartier kwam Oranje door Wijnaldum op voorsprong. Mitroglou scoorde namens de Grieken voor rust de gelijkmaker binnen. Een kwartier voor tijd scoorde invaller Gianniotas de 1-2. 

In de acht eerdere ontmoetingen tegen de Grieken wonnen ze nog nooit. Sterker nog, de Grieken scoorden slechts één keer. Dat was tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap in 1988 gespeeld in Duitsland. In de Kuip eindigde het 1-1. 

Wedden op Nederland – Griekenland

Als de geschiedenis zich donderdag herhaalt en er na 90 minuten 1-1 op het bord staat, betaalt jacks je acht maal je inzet uit. Nederland is bij de bookmaker de favoriet voor de driepunter met een odd van 1.45. Een overwinning van Griekenland keert 6.75 maal je inzet uit. Bij een gelijkspel krijg je vierenhalf keer iedere euro terug. 

Weet Oranje beide helften te winnen, dan staat daar 3.65 keer je inzet tegenover. Dit is een zeer mooie odd om te combineren met andere kwalificatiewedstrijden die worden gespeeld. 

Bij de volgende Nederlandse casino’s online kun e jee veilige weddenschap plaatsen.

Author: Richard Lee