TOTO-formulieren gestolen, straf blijft staan

TOTO-formulieren gestolen, straf blijft staan

In 2020 werd een 25-jarige man uit Woerden bestraft voor het stelen van TOTO-formulieren bij een benzinepomp. Hij kreeg 150 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. De man profiteerde van momenten waarop het personeel afgeleid was, door meerdere formulieren af te drukken en slechts een klein bedrag te betalen.

Hij slaagde erin om voor ongeveer €13.940 aan formulieren te stelen, en moest dit bedrag terugbetalen aan het tankstation. Bovendien werd hij opgedragen €11.824 aan de staat te betalen wegens winsten uit niet-betaalde sportweddenschappen.

Berekeningsmethode was fout volgens de dief

De veroordeelde was het niet eens met de berekeningsmethode van de terugbetaling, aangezien hij vond dat zijn winst dubbel werd berekend. Hij betoogde dat als hij een winnend lot uitbetaald kreeg, het ingezette bedrag al in de totale uitbetaling zat. De rechtbank zag dit echter anders en oordeelde dat hij zowel het ingezette bedrag als de winst moest terugbetalen, wat resulteerde in een berekend voordeel van €1.100 voor één geval. Zijn bezwaren werden verworpen en het hoger beroep afgewezen in januari 2022.

In cassatie

De man besloot echter in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. De procureur-generaal bracht advies uit, maar kwam tot dezelfde conclusie als de eerdere rechtszaken. Het advies hield ook rekening met andere diefstallen waarvoor de man niet was veroordeeld, aangezien de beveiligingscamera’s niet altijd op de TOTO-terminal waren gericht. Uiteindelijk oordeelde de procureur-generaal dat er onvoldoende reden was om de eerdere uitspraak te vernietigen.

Wedden op sport

Wedden op sport combineert passie voor sport met de spanning van weddenschappen. Het gaat om het voorspellen van sportuitslagen, waarbij kennis, strategie en soms geluk samenkomen. Of het nu voetbal, tennis, of basketbal is, sportweddenschappen verhogen de betrokkenheid en bieden een extra dimensie aan de sportbeleving.

Er zijn in Nederland meerdere legale mogelijkheden om te wedden op sport. Bij onderstaande Nederlandse casino’s is het ook mogelijk om een weddenschap te plaatsen.

Author: Richard Lee