Volendam op bezoek in de Arena

Volendam op bezoek in de Arena

De Amsterdamse beerput moet helemaal leeg. Na de slechtste competitiestart in decennia kon de afgelopen week het tij gekeerd worden met twee overwinningen. Niets bleek minder waar. Na een goede openingsfase tegen Olympique Marseille in de Europa League eindigde de wedstrijd in een teleurstellend gelijkspel. Zowel Ajax als Marseille hadden gigantische doelkansen waardoor de 3-3 voor beide ploegen een teleurstellende uitslag was. 

Klassieker

Afgelopen zondag speelde Ajax de Klassieker in eigen huis tegen Feyenoord. Ook hier begon Ajax niet heel slecht, het was echter Feyenoord dat binnen no time op 0-2 voorsprong stond. Nadat de wedstrijd al had stilgelegen, de 0-3 werd gescoord was de maat voor enkele hooligans vol. Fakkels werden vanuit de F-Side het veld op gegooid en de wedstrijd werd definitief gestaakt.

Wat er met het resterende half uur speeltijd gaat gebeuren moet de KNVB nog besluiten. De opties die er liggen zijn duidelijk. Uitspelen, met of zonder publiek, of een reglementaire overwinning aan Feyenoord toekennen. Daarnaast zal de KNVB zich nog moeten buigen over de ongeregeldheden in en nadien buiten de Johan Cruijff ArenA. Enkele hooligans wisten de hoofdingang open te breken en het stadion binnen te stormen. 

Ontslag

Zondagavond bracht Ajax het nieuws naar buiten dat Sven Mislintat, de technisch directeur is ontslagen. Een nieuw hoofdstuk in de, op het oog, oneindige soap rondom de Amsterdamse club. De voorspellingen zijn dat Mislintat de eerste, maar zeker niet de laatste persoon is wiens hoofd gaat rollen. 

Voor Maurice Steijn is het belangrijk om, voor zover dat mogelijk is, rust te bewaren. Ook zijn naam wordt uiteraard in verband gebracht met een ontslag. Voor Steijn worden de komende weken cruciaal.

Volendam, Waalwijk en Athene

Woensdag speelt Ajax de inhaalwedstrijd uit speelronde drie van de Eredivisie tegen Volendam. In de eigen ArenA is dit de ultieme kans om een goede wedstrijd neer te zetten. FC Volendam staat op de zeventiende plaats en speelt nog geen hoogstaande wedstrijden.

Zaterdagavond staat het duel met RKC Waalwijk op het programma. Ondanks de knappe overwinning op FC Twente lijkt Ajax nog altijd een maatje te groot voor de Brabanders. Volgende week volgt een midweekse Europese ontmoeting in Athene tegen AEK. Uit groep B in de Europa League op papier de minste tegenstander. 

Keert de rust terug?

Hoewel het een zeer lastige opdracht zal zijn, zeker in de huidige tijd, kunnen de eventuele negen punten Ajax rust brengen. Dan moeten deze wel behaald worden. Aanstaande woensdag de eerste uit het drieluik, Volendam thuis. 

Jack’s ziet Ajax nog altijd als de gedoodverfde favoriet voor de overwinning met een quotering van 1.16. Een gelijkspel levert je achtenhalf keer je inzet op. Een overwinning van Volendam keert zestien keer je inzet uit. Gok je op een overwinning van Ajax waarin meer dan 3.5 treffers vallen en Volendam tot scoren komt, dan betaalt Jack’s je 2.7 keer je inzet uit. 

Een doelpunt van Brian Brobbey verdubbelt je inzet. Aan de kant van Volendam is Garrang Kuol de favoriet voor een treffer. De aanvaller heeft een odd van 4.5 achter zijn naam staan. 

Wil je wedden op deze wedstrijd, dan doe je dat bij een Nederlands casino. De volgende aanbieders raden we aan.

Author: Richard Lee