WK dames vrijdag 28 juli

WK dames vrijdag 28 juli

Het WK dames van vrijdag 28 juli heeft leuke wedstrijden om een weddenschap op te plaatsen. Nu de reguliere competities nog niet zijn begonnen, zijn de duels een leuk alternatief om een gokje te wagen. Wedden doe je bij een Nederlands casino. De volgende aanbieders hebben een vergunning in Nederland.

WK dames vrijdag 28 juli – 02:00 Argentinië – Zuid Afrika 

In Groep G won Italië van Argentinië in de slotfase van de wedstrijd. Beide ploegen creëerden niet veel kansen en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Geen van de twee ploegen had een duidelijke overmacht. Cristiana Girelli besliste de wedstrijd in de 87e minuut in het voordeel van de Italianen. De aanvalster van Juve stond slechts enkele minuten op het veld. Een gouden wissel dus. 

Zuid-Afrika verloor in de openingswedstrijd van Zweden. De ploeg van Desiree Ellis kwam verrassend op voorsprong maar zag Rolfo gelijkmaken. Het leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, dat een prima Zuid-Afrikaans resultaat was geweest. Echter scoorde Ilestedt in de 90e minuut de 2-1 voor Zweden. De Zuid-Afrikanen bleven met lege handen staan. 

Komende vrijdag spelen de twee verliezende teams tegen elkaar in groep G. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen aangezien Zweden en Italië het zaterdag tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijd zal door de winnaar een boost geven voor de laatste ontmoeting. Beide teams zullen dan de underdog zijn. In deze ontmoeting is Argentinië de favoriet voor de driepunter. Je krijgt een verdubbeling van je inzet terug als de Argentijnen winnen. Een Zuid-Afrikaanse overwinning heeft een quotering van 4.05. Een gelijkspel is 3.25 maal iedere euro waard. 

Een combinatieweddenschap met beide teams scoren, een dubbele kans waarbij je een van beide teams laat winnen en meer dan 2.5 treffers heeft een odd van 3.45.  

10:30 Engeland – Denemarken

De twee winnende ploegen uit groep D gaan nu uitmaken wie de eerste plaats mag gaan pakken. Engeland won met 1-0 van Haïti alwaar Denemarken China versloeg met 1-0. Voor de ploeg van Wiegman een zeer matig resultaat tegen het debuterende Haïti. De goal kwam vanuit een strafschop van Stanway. Het belangrijkste zijn natuurlijk de drie punten, maar met 75% balbezit en meer dan 20 kansen waarvan 11 op doel ontbrak het aan trefzekerheid. 

Voor de Denen was de overwinning een fijne afsluiter van een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan weerszijden. De 1-0 kwam in de 89e minuut uit een corner op het hoofd van de ingewisselde Amalie Vangsgaard. Keepster Xu Huan greep mis waardoor Denemarken de uiteindelijk verdiende driepunter binnen had.  

Engeland en Denemarken stonden al zeven keer tegenover elkaar in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. De eerste ontmoeting was in 1984 tijdens het eerste vrouwelijke Europees kampioenschap. Engeland werd groepshoofd van de groep met Schotland, Ierland en Noord-Ierland. Denemarken eindigde op kop met West-Duitsland, Nederland en België. Engeland en Denemarken troffen elkaar in de halve finale rechtstreeks na de groepsfase. De Engelsen wonnen beide ontmoetingen (2-1 en 1-0). Uiteindelijk versloeg Zweden de Engelsen in de finale op strafschoppen. 

Tijdens de EK kwalificatie enkele jaren later won beide landen de thuiswedstrijden, in Engeland eindigde het 2-1 en in Denemarken 2-0. 

In 2005 kwamen beide landen elkaar voor het laatst op een EK tegen. Het toernooi werd in Engeland gespeeld en in de tweede groepswedstrijd in Blackburn troffen ze elkaar. Fara Williams zette de Lionesses op voorsprong na rust. In de 80 minuut scoorde Marete Pedersen de Deense gelijkmaker. Acht minuten later maakte Cathrine Sorensen de winnende treffer voor de Denen. Het mocht niet baten want Denemarken verloor de laatste groepswedstrijd van Finland. Engeland verloor van Zweden waardoor zowel de Engelsen als de Denen waren uitgeschakeld. 

In 2009 en 2019 stonden ze vriendschappelijk tegenover elkaar. Engeland won beide ontmoetingen. In 2009 met 1-0, tien jaar later met 2-0. 

Komende vrijdag is de ploeg van Sarina Wiegman wederom de favoriet voor de overwinning. In Sydney krijg je 1.42 terug voor een overwinning van de Lionesses. De Denen keren zevenenhalf keer je inzet uit. Een gelijkspel is 4.6 keer iedere euro waard. Alwaar de eerste wedstrijd van beide landen enigszins tegenviel kan deze wedstrijd zich ontvouwen tot een heerlijk potje. Vallen er meer dan 3.5 treffers en eindigt het gelijk, dan keert Jack’s 26 maal iedere euro uit. 

13:00 China – Haïti

De laatste wedstrijd van de vrijdag is de ontmoeting tussen China en Haïti. Haïti hield goed stand tegen Engeland maar delft ook tegen de Chinezen op papier het onderspit. China heeft een quotering van 1.65 keer je inzet achter de naam staan. Zet je China op een 0-1 achterstand en winnen ze de wedstrijd alsnog, dan verhoogt de odd naar 2.8. 

Een doelpunt van Shuang Wang keert 2.75 maal je inzet uit. 

bet365 banner breed

Author: Richard Lee