WK Maandag 7 augustus | Bookmakers

WK Maandag 7 augustus | Bookmakers

Maandag 7 augustus is de derde dag dat er 8e finales worden gespeeld op het WK dames. Voor wat extra spanning kun je een weddenschap plaatsen bij een legaal Nederlands casino. Een aantal van hen biedt namelijk ook sportweddenschappen aan.

WK Maandag 7 augustus: 09:30 Engeland – Nigeria

De Engelsen nemen het in de achtste finale op tegen Nigeria. Engeland werkte een perfecte groepsfase af. De ploeg van Wiegman won achtereenvolgens van Haïti (0-1), Denemarken (1-0) en China (1-6) waardoor de volle buit binnen was. De Nigeriaanse dames hebben op hun beurt de tweede stek in groep B behaald. Twee gelijke spelen en één overwinning zorgde voor een ongeslagen groepsfase. 

Engeland en Nigeria stonden in het verleden slechts één keer eerder tegenover elkaar. Dat was tijdens het wereldkampioenschap van 1995. In de laatste groepswedstrijd speelden beide landen een belangrijke ontmoeting. Engeland moest de wedstrijd winnen om door te stoten naar de knock-out. Voor Nigeria was het toernooi na de tweede wedstrijd al ten einde. In Karlstad kwam Engeland middels Farley op voorsprong na 10 minuten. Okoroafor scoorde al snel de gelijkmaker binnen. Walker en Farley zorgden voor rust voor een comfortabele Engelse voorsprong. Toen in de 73e minuut Nwadike de 2-3 binnen schoot werd het laatste kwartier spannend. Echter wisten de Engelsen de wedstrijd over de streep te trekken en was de knock-out behaald.  

Komende maandag is Engeland wederom de favoriet voor de overwinning. Bij Jack’s betaalt een Engelse plaats in de kwartfinale je 1.28 keer je inzet uit. Een Nigeriaanse overwinning keert 10.5 keer iedere euro uit. Staat er na 90 minuten een gelijke stand op het bord en moet er worden verlengd? Dan keert Jack’s je 5.7 maal iedere ingezette euro uit. 

Engeland wint, er vallen meer dan 3.5 treffers, beide teams weten te scoren en Katie Robinson scoort een treffer heeft een heel mooie odd van 10.5 in een gecombineerde weddenschap. 

WK Maandag 7 augustus: 12:30 Australië – Denemarken 

Het vijfde ticket voor de kwartfinale zal worden gewonnen door Denemarken of gastland Australië. Een interessant affiche die beide kanten op kan vallen. Australië wordt door de bookmakers als favoriet aangewezen en heeft natuurlijk de twaalfde man achter zich staan. Echter kunnen de Denen uit onverwachte hoek toeslaan en de wedstrijd naar zich toe trekken. 

Ook Denemarken en Australië stonden tijdens het wereldkampioenschap van 1995 tegenover elkaar. In de eerste speelronde van de groepsfase troffen beide landen elkaar in Vasteras. Denemarken won de wedstrijd met overmacht. Met rust stond het 3-0 voor de ploeg. Krogh, Nielsen en Jensen hadden gescoord. In de tweede helft kwamen daar wederom Krogh en Hansen bij om op een eindstand van 5-0 uit te komen. De driepunter was voor de Denen genoeg om uiteindelijk vanaf de derde stek richting de knock-out te gaan. In de knock-out werd de ploeg direct in de kwartfinale verslagen door Noorwegen met 3-1. 

Daarnaast stonden beide landen nog tweemaal in vriendschappelijke setting tegenover elkaar. Waarbij beide ploegen één driepunter pakte. De laatste ontmoeting dateert van oktober 2022 toen Australië met 1-3 won. Er werden in 1999 en 2017 ontmoetingen gespeeld op de Algarve Cup. In ‘97 eindigde het 1-1. Achttien jaar later wonnen de Denen met 2-5.

De bookmakers zien Australië als de favoriet voor de plaats in de kwartfinale. Een overwinning van de Socceroos heeft een odd van 1.85. Weten de Denen te winnen en voor het eerst sinds 1995 in de kwartfinale te komen, dan keert Jack’s daar 4.5 keer je inzet voor uit. Een gelijkspel heeft een quotering van 3.45. 

Australië wint en beide teams komen tot scoren heeft een odd van 4.5. 

bet365 banner breed

Author: Richard Lee