WK zondag 6 augustus 2023

WK zondag 6 augustus 2023

Het Nederlands damesteam komt weer in actie. Met een aantal bijzondere uitslagen tijden het WK dames geeft het wedden op dit toernooi soms mooie kansen op winst. Een inzet maak je bij een Nederlands casino met een bookmaker sectie. We hebben de beste voor je geselecteerd!

04:00 Nederland – Zuid Afrika

Het Nederlands elftal eindigde uiteindelijk als groepshoofd in de poulefase. De Oranje Leeuwinnen deden tegen Vietnam wat ze moesten doen en wonnen ruim van de zwakste schakel uit de groep. Het gelijkspel van de Verenigde Staten tegen Portugal zorgde voor deze uitgangspositie. Oranje treft Zuid-Afrika, op papier een gunstige loting voor de ploeg van Jonker. De optie vanuit de tweede positie was Zweden, een stuk pittigere tegenstander. Daar krijgen de Amerikaanse dames nu mee te maken. 

Nederland en Zuid – Afrika stonden in het verleden drie keer eerder tegenover elkaar. De eerste ontmoeting was in 2009 tijdens de Cyprus World Cup. In 2019 en 2022 stonden beide landen vriendschappelijk tegenover elkaar. Alle drie de ontmoetingen eindigde in een overwinning voor het Nederlands elftal. Vorig jaar eindigde het 5-1. Treffers kwamen van Groenen, Beerensteyn, Miedema en tweemaal Egurrola. Kgatlana maakte de 1-1 namens Zuid-Afrika. 

Voor deze wedstrijd is Nederland bij de bookies flink de favoriet. Je krijgt bij een Nederlandse plaats in de kwartfinale 1.22 keer je inzet terug. Een Zuid-Afrikaanse overwinning keert 10.5 maal iedere euro uit. Een gelijkspel na negentig minuten heeft een odd van 7.5. 

Er worden een aantal treffers verwacht. Bij meer dan 3.5 treffer krijg je 2.04 keer iedere euro terug. Voeg je aan deze weddenschap een treffer van Jackie Groenen toe, dan verhoogt de quotering naar 6.75. 

11:00 Zweden – Verenigde Staten

De tweede wedstrijd is de ontmoeting tussen Zweden en de Verenigde Staten. Een zeer interessante wedstrijd die beide kanten op kan vallen. De beide ploegen kennen elkaar door en door aangezien er meestal wel een jaarlijkse ontmoeting op het programma staat. Is het niet tijdens een competitie, dan staat er vaak wel een vriendschappelijk duel gepland. 

In totaal stonden de beide ploegen al zes keer tegenover elkaar op een wereldkampioenschap. Er werden drie wedstrijden op de Olympische Spelen afgewerkt. Veertien wedstrijden werden gespeeld op de Algarve Cup, drie ontmoetingen op het Vierlandentoernooi en twee vriendschappelijke wedstrijden speelden beide ploegen tegen elkaar. Kortom, een bekend onderonsje. 

Uit de zes wedstrijden op het WK werden er 4 gewonnen door de Verenigde Staten. Eén keer won Zweden en één keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De ontmoetingen op het wereldkampioenschap gaan terug tot 1991. In China eindigde het in de groepsfase 2-3 voor de VS. In 2007 eindigde het 2-0 in de groepsfase door twee treffers van Wambach. Vier jaar later won Zweden de eerste ontmoeting op het WK. Wambach scoorde wederom voor de VS. Dit was niet genoeg om de 2-0 voorsprong van de Zweden om te keren. In Canada in 2015 stonden beide landen voor de derde groepsfase op rij tegenover elkaar. Het eindigde in Winnipeg 0-0. In Frankrijk kwam daar de vierde groepsfase achteraan. In Le Havre eindigde het 0-2 voor de VS. Dit jaar troffen de ploegen elkaar niet in de groepsfase maar direct daarna. 

De bookmakers geven de Verenigde Staten de favorietenrol met een odd van 2.15. Een overwinning van de Zweden keert 3.55 maal je inzet uit. Een gelijkspel 3.25. Zet je in op een gelijkspel waarin beide teams tot scoren komen, dan keert Jack’s daar 4.7 maal je inzet voor uit. 

bet365 banner breed

Author: Richard Lee